Dogodki
Cikel Lezbično zdravje II. in Team Dresch
29. 3. 2014
0

Lezbično-feministična univerza vas vabi

lesbian health 6

na II. delavnico v ciklu Lezbično zdravje, ki bo v petek, 4.4.2014 ob 19.00, v klubu Tiffany (ŠKUC-Kulturni center Q).

Naprej bomo raziskovale teme, ki določajo naše zdravje v različnih življenjskih obdobjih, prostorih in situacijah. Kako občutimo lastno zdravje? Kako občutimo svoje telo? Kako je to povezano z našo identiteto, partnertstvom, skupnostjo in gibanji, v katerih delujemo? Kakšen je naš dostop do informacij o zdravju in do same zdravstvene oskrbe? Kakšen je kapitalistični diktat ženskega telesa? Kako se naše zdravje spreminja v času kapitalistične krize? Kako občutimo zdravje svoje partnerke, prijateljic in starejših ljudi? Zakaj se večina raziskav na področju lezbičnega zdravja osredotoča na telesno težo, odvisnost od zasvojljivih snovi, raka dojk in duševno zdravje, in od česa so odvisne interpretacije teh raziskav? Kakšne raziskave in informacije o zdravju potrebujemo? Kakšen preboj so napravile feministične analize ženskega zdravja in zdravstvenega sistema?

Pridite s svojimi idejami, kritikami in željami!

Glasbena poslušalnica – Team Dresch

team_dresch_5

Team Dresch so ameriška lezbična punk, riot grrrl & queercore skupina. Sprva so delovale od leta 1993-1998, nato pa so ponovno občasno nastopale na večjih queercore dogodkih v letih 2004- 2009. Bile so del riot grrrl gibanja s DIY glasbo, fanzini (Chainsaw, Errase Errata) in skupnostjo. Pomembno so vplivale na nadaljni razvoj queercore (homocore, lesbian core) glasbenega gibanja. Izdale so dva albuma (Personal best l.1994 in Captain my captain l. 1995 – pri slednjem je sodelovala tudi lezbična folk glasbenica Phranc) in več singlov, od leta 2007 pa čakamo na večkrat napovedani svež album. Nastopajo tudi v dokumentarnem filmu »She´s real, worse than queer« ameriške režiserke Lucy Thane.

Poslušale bomo njihove komade s ploščkov Personal best in Captain my captain.

Vabljene!

Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen ženski prostor, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim. Dogodek podpirata Mestna občina Ljubljana in ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany).

Dodaj odgovor