Dogodki
Delavnica preoblačenja in fotografije – Maskulinost
22. 10. 2013
0

Lezbično-feministična univerza vas vabi na

butch trans butch-lesbian

Delavnico preoblačenja in fotografije na temo kritičnega raziskovanja maskulinosti,

ki bo v soboto, 7.12.2013 ob 12.00 – 15.00 v klubu Tiffany /ŠKUC-Kulturnem centru Q na Metelkovi.

V lezbični skupnosti obstaja več izrazov in identitet maskulinosti, npr. buč, buldožerka, tovornjakarica, pobalinka, kralj preobleke, MOC/masculine-of-center, agresivka/AG, domina, mača, FTM idr. Raziskovale bomo in se igrale z maskulinostjo, ki jo produciramo, ter spreobračale s tem povezane stereotipe v skupnosti in izven.

Brez naslova  29. Del LaGrace Volcano- Berlin 1999 m

Delavnica se navezuje na raziskovanje polja, ki smo ga odprle s preteklo delavnico in fotografsko razstavo »Female-to-Femme« v letu 2012 (tokrat torej delamo na temo»Female-to-Masculine«). Kot uvod v delavnico nam bo služil tekst queer teoretičarke/ka Judith Jack Halberstam »Female masculinity« (izsek iz knjige lahko dobite tukaj).

The Aggresives 1  320x240_009

S seboj prinesite kravate, zalizce, cigarete, umetne dlake, široke hlače, oprijete hlače, črtalo, šminko, petke, gojzarce, kape, klobuke, poveze, delavsko obleko, smoking, umetne nohte, packy, Adamino jabolko in karkoli drugega zanimivega.

Vabljene!

Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen ženski prostor, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim. Dogodek podpirata Mestna občina Ljubljana in ŠKUC-Kulturni center Q/klub Tiffany.

Dodaj odgovor