Dogodki
Feministična literarna veda
3. 4. 2013
0

Lezbično-feministična univerza vas vabi

Toril Moi

v torek, 9. aprila 2012 ob 20.00, v ŠKUC-Kulturni center Q/klub Tiffany, AKC Metelkova,

na četrti del cikla Feminizem in jezikoslovje, tokrat z naslovom »Feministična literarna veda, njena zgodovina in druge izbrane zagate«.  

Povzele bomo pregled in premislek zgodovine drugega vala feminizma, ki ga je v devetdesetih podala Toril Moi v svoji knjigi Politiki spola/teksta. Spregovorimo lahko o ženskem avtorstvu, kaj lahko kot pozicija in perspektiva pomeni, kako ga mislimo v okviru lezbičnih študij, kulturnih študij in antropologije vsakdana. Ustavile se bomo tudi pri premisleku specifične političnosti feministične literarne vede.                                                                                              .
Doma si preberite članek Toril Moi »I am not a woman writer; about women, literature and feminist theory today.« (Eurozine, 2009).

Toril Moi je feministična teoretičarka, doktorica literarne teorije in angleščine iz Norveške, ki trenutno deluje kot profesorica na Univerzi Duke v ZDA. Njena knjiga Politika spola/teksta je nastala leta 1985 in je klasično delo s področja feministične literarne teorije in jezikoslovja.

Vabljene!

Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen ženski prostor, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim.
Dogodek podpirajo Mestna občina Ljubljana, JSKD in ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany).

Dodaj odgovor