Dogodki
Filmska delavnica z Barbaro Hammer v okviru 28. FGLF-ja
21. 10. 2012
0

Barbara Hammer, legendarna režiserka iz ZDA in pionirka lezbičnega filma ter Queer Cinema, je antološka umetnica na področju filma, videa, instalacije, performansa in multimedijev. Njen impresivni opus je prava filmska enciklopedija. Zato nam je še posebej v veselje in čast, da bo letos gostja 28. festivala lezbičnega in gejevskega filma v Ljubljani. Poleg projekcij njenih filmov in pogovora z njo bomo organizirali filmsko delavnico, saj je Hammer tudi učiteljica in vsako poletje poučuje na The European Graduate School v švicarskem Saas-Feeju.

Delavnica z Barbaro Hammer bo potekala v nedeljo, 25. 11. 2012, med 14. in 17. uro v Slovenski kinoteki v Ljubljani. Za udeleženke in udeležence niso obvezne izkušnje s področja filma, kajti delavnica je odprta za vse, ki so kakorkoli umetniško naravnani in se ukvarjajo s poezijo, prozo, dramatiko, glasbo, slikanjem, kiparjenjem, inštalacijami, video umetnostjo itn. Delavnica bo potekala v angleščini. Za vse rekvizite poskrbi organizator!

Udeležba na delavnici je brezplačna, vendar je število udeležencev in udeleženk omejeno na največ trinajst, zato vse zainteresirane vabimo, naj se čimprej prijavijo in v svoji prijavi strnjeno navedejo svoje izkušnje s področja filma in/ali drugega umetniškega ustvarjanja, seznam svojih del in pa kratko izjavo, zakaj bi želeli sodelovati na tej delavnici. Prijave naj bodo napisane v slovenskem jeziku.

Prijave pošljite do 15. 11. 2012 na e-mail naslov: siqrd@mail.ljudmila.org ali po pošti: 28. FGLF, Društvo Škuc, Stari trg 21, 1000 Ljubljana, pri čemer na kuverti napišite: Prijava na filmsko delavnico.

Dodaj odgovor