Izjave in protesti
Napad v klubu Gromka
6. 9. 2010
0

Danes, 6. septembra sem preko mejla (vir: Cafe Open) izvedela, da so ponoči iz 3. na 4. september v klubu Gromka fizično napadli dve dekleti, ki sta se poljubljali. Sama sem stala nekaj metrov stran, pred Menzo pri koritu od 24.00-5.30 ure – !!! in vse je bilo normalno, kot da se ne bi zgodilo nič!!! – je šlo za isto noč? Stala sem nekaj metrov stran pa ni bilo nobenega vznemirjenja, nobenih opozoril, kot da se ne bi zgodilo nič. Pa se je.

Tisto noč sem na Metelkovi srečala štiri lezbijke in zdaj se sprašujem, če se je zgodilo kateri od njih. Pozdravile smo se, si izmenjale nekaj besed, čez eno uro pa so eno od njih pretepli? Kdo? Kdo so oni? In tudi, če niso bili obritoglavci, uporabili so njihove tehnike poniževanja in agresije. In če niso bili obritoglavci, ampak samo »kmetavzarji«, ali lahko iz tega izpeljem sklep, da se je sovražnost in nasilje do LGBTIQ-jevcev razširilo na širši segment slovenske populacije?

Ampak, na koncu, če dobro premislim, se tisto noč je zgodilo nekaj v moji bližini, kar ni bilo povezano s samim dogodkom (ali res ne?). Mojo prijateljico je neznani fant nazijal s prasico in moj sošolec je nazijal neznano dekle s kurbo. »Kmetavzarjev« je v Sloveniji veliko, toda ko se slovenski »kmetavzarji« na Metelkovi upajo (se počutijo varno) pretepati punce, ki se poljubljajo, postane stanje alarmantno. Tisto noč so »kmetavzarji« oblegali Metelkovo. Je bilo tisto noč samo nekaj v zraku, a ne?

Jela

Dodaj odgovor