Dogodki
Simpozij, predavanje, izjava Ženskega lobija, mafijozin blog in Ž/buka
16. 6. 2010
0

Mesto žensk in ZRC SAZU ta konec tedna organizirata Simpozij o performerkah v Vzhodni Evropi. Predavateljice in performerke bodo tematizirale zgodovino in političnost ženskega perfomerstva, partizanke, žensko telo, Romkinje, Vzhod idr. Vabljene!

*

V času referenduma za arbitražni sporazum in prihajajoče lokalne volitve so v Ženskem lobiju Slovenije podale javno izjavo za časopis Dnevnik, da v politiki (akutno in kronično) primanjkuje žensk. Trenutni delež žensk v parlamentu je 13%, kar je približno podobno najvišjemu doseženemu odstotku prisotnih žensk v vseh preglednih antologijah in zgodovinskih kanonih. (Saj res, koliko pa je v parlamentu zastopanih lezbijk?)

*

V četrtek, 17.6.2010 ob 19ih bo v Cafe Open potekal pogovor ob izidu pomembnega Zbornika Jugoslovanskih feminističnih srečanj 1987-1991. Zbornik bodo predstavile legende skupine Lilit iz 80ih Suzana Tratnik, Erika Schauer in Mojca Dobnikar. Prepovedano zamuditi!

*

“Ženska, ki piše, je preživela” (Tillie Olsen)

Na Openovi spletni strani lahko že drugi teden berete tudi udarni blog avtohtone predstavnice lezbične mafije in lezbične post-feministke Urške Sterle.  Draga mafijoza, na še več besed!

*

Za konec še hrvaško feministična (lezbična?) glasbena sladkost. Ž/buka (ženska buka :)) je women-only post-punk alternativni bend s Hrvaške. Čast smo jih imele poslušati v Menzi pri koritu v okviru Rdečih zor 2010. Punce so izdale že dva albuma, na nastopih pa spravljajo poslušalke v globoko odmerjen trans.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Idc5Bf8FZ-g&feature=related]

S feminizmom naprej!

Enči Brenči.

Dodaj odgovor