Dogodki
Virginia Woolf I. del (Lastna soba) in Menstruadora
11. 9. 2014
0

Lezbično-feministična univerza

vas v petek, 26. septembra 2014 ob 19.00, vabi v ŠKUC – Kulturni center Q (klub Tiffany)

na prvi del cikla Virginie Woolf.

virginia woolf_a room of one's own

Baterije so napolnjene, počitnic je konec in čas je, da spet sedemo v šolske klopi. Novo šolsko leto LFU začenjamo s še eno klasiko – z esejem Lastna soba Virginie Woolf, zaradi katerega si vsaka od nas danes beli glavo, kako pri oderuških cenah najemnin priti do zasluženega privat kotička. Knjiga je v slovenskem prevodu Rape Šuklje izšla leta 1998 pri založbi *cf. Toplo priporočamo branje celega eseja, na tokratnem srečanju pa se bomo osredotočile predvsem na prva tri poglavja.

Glasbena poslušalnica – Menstruadora

Menstruadora je samooklicana lezboteroristka, lezbofeministka in reperka; in je Luisa Velasquez iz Mehike. Repa o lezbijkah in feminizmu. Ustvarila je svetovno znani komad »Rap za splav« (Rap para abortar), v katerem poziva k varnemu splavu s prosto dostopnim sredstvom misoprostol in opogumlja Mehičanke, da je splav  v primeru neželene nosečnosti njihova feministična pravica. Njen komad je oster odziv na zakonodajo, ki so jo nedavno sprejeli v Mehiki, s katero so prepovedali in kriminalizirali elektivni splav, splav je ženskam sedaj dovoljen le v primeru določenih zdravstvenih okoliščin.

Prisluhnile bomo zbirki njenih eksplozivnih, lezboterorističnih komadov.

Povezave na spletne strani Menstruadore:
https://www.facebook.com/menstruadora
http://menstruadora.tumblr.com/
https://twitter.com/menstruadora

Vabljene!

Kot zanimivost: v Londonu trenutno poteka razstava o Virginiji Woolf in na spletni strani lahko prisluhnete audio guidu (http://www.npg.org.uk/whatson/virginiawoolf/explore/audio-tour.php).


Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen ženski prostor, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim. Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana in ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany).

Dodaj odgovor