Dan Ade Lovelace 2017 – Lezba.si
1. 10. 2017
0

Lezbično-feministična univerza se pridružuje praznovanju svetovnega dneva Ade Lovelace 2017, ki vsako leto slavi dosežke žensk v znanosti, tehnologiji, inženirstvu in matematiki, in vas zato vabi na

zabavno delavnico ob objavi nove spletne strani »Lezba.si«,

ki bo potekala v torek, 10. oktobra 2017 ob 19.00, v klubu Tiffany, AKC Metelkova.

V LGBTQ slovarju je Lezba.si definirana kot “lezbijka, ki obvlada računalništvo“, in na novi spletni strani Lezba.si lahko svoje znanje računalništva oz. spletnih tehnologij tudi preverite. Na delavnici bomo zato pogledale v zakulisje spletnih strani in spoznavale, kako spletne tehnologije in brskalniki sodelujejo, pridobljeno znanje pa boste lahko uporabile pri reševanju nalog na spletni strani Lezba.si in s tem pridobile certifikat. Delavnica je namenjena vsem, ki vas spletne strani zanimajo in bi se rade naučile nekaj več.

Delavnico bo vodila Maja Kraljič, programerka, strokovnjakinja za digitalni marketing in oblikovalka spletnih rešitev.

Delavnica je brezplačna, s seboj prinesite prenosni računalnik s prednaloženim brskalnikom Mozilla Firefox in dobro voljo!

Vabljene!

Prijave zbiramo na e-naslovu lezfemuniverza(afna)gmail.com, kjer lahko dobite tudi dodatne informacije. Lezbično-feministična univerza omogoča varen prostor, zato je delavnica odprta za lezbijke in ženske*.

Dogodek LFU je tudi del svetovnega dneva Ade Lovelace (Ada Lovelace Day 2017) in Evropskega tedna programiranja (EuropeCodeWeek). Dogodek podpirata Mestna občina Ljubljana in ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany).


Kdo je bila Ada Lovelace?

Ada Lovelace (1815-1852, Velika Britanija) je bila prva programerka, matematičarka in pesnica. Napravila je matematične izračune, po katerih bi lahko deloval prvi računalnik oz. t.i. “mehanični stroj”.

 Prejšnji dogodki:

 

Dodaj odgovor