Dan Ade Lovelace 2018 – Uvod v SQL podatkovne baze
2. 10. 2018
0

Lezbično-feministična univerza se pridružuje praznovanju svetovnega dneva Ade Lovelace 2018, ki vsako leto slavi dosežke žensk v znanosti, tehnologiji, inženirstvu in matematiki, in vas zato vabi na

prvo delavnico na temo SQL podatkovne baze,
ki bo potekala v nedeljo, 14. oktobra 2018 ob 18h, v Kulturnem centru Q (Klubu Tiffany), AKC Metelkova.

Znanje načrtovanja in analize podatkovnih baz postaja vse pomembnejša veščina pri analizi računalniških programov, spletnih strani, mobilnih aplikacij, poslovnih procesov, oblikovanju marketinških strategij, pa tudi če želimo imeti le varno shranjene podatke.
Na delavnici se bomo spoznale s programom SQLite, s pomočjo katerega se bomo naučile:
– Kaj so podatkovne baze, kakšne vrste poznamo in zakaj jih uporabljamo;
– Narediti shemo podatkovne baze in povezave med tabelami;
– Kako podatke z SQL ukazi vnesti v bazo, jih prebrati, združiti, posodobiti, izbrisati ali kako drugače upravljati z njimi.

Za udeležbo na delavnici potrebujete svoj prenosni računalnik, ki ima dovolj prostega prostora ter polnilec zanj. Program SQLite je prosto dostopen na spletu, naložite si ga lahko TUKAJ.

V kolikor imate kakšno zanimivo zbirko podatkov, npr. seznam prebranih feminističnih knjig in/ali lezbičnih knjig, z navedbo avtorice in letnico izdaje, jo lahko prinesete s seboj.

Delavnico bo vodila Polona Černič, ki se ukvarja z analizo podatkov in podatkovnih baz.

Vabljene!

Delavnica je brezplačna. Prijave zbiramo na e-naslovu lezfemuniverza@gmail.com, kjer lahko dobite tudi dodatne informacije. Lezbično-feministična univerza omogoča varen prostor, zato je delavnica odprta za lezbijke in ženske*.

Dogodek LFU je del praznovanja svetovnega dneva Ade Lovelace (Ada Lovelace Day 2018) in Evropskega tedna programiranja (EuropeCodeWeek). Ada Lovelace, angleška matematičarka in pisateljica, predvsem znana po opisu algoritmov za izračune iz načrtov za »analitični stroj«, ki si ga je zamislil Charles Babbage in velja za opis prvega računalnika na svetu. Ado Lovelace velja za prvo programerko na svetu.
Dogodek podpirata Mestna občina Ljubljana in ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany).

Dodaj odgovor