Dogodki
Feministično kvirovske zgodbe, stripi in DJane večer
8. 12. 2010
0

Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) vas vabi na

predstavitev feministično-kvirovske sci-fi zbirke zgodb  Svetovi drugih (ur. Tea Hvala, KUD Anarhiv, Ljubljana, 2010), razstavo stripovskih zgodb in pokvirjeno zabavo z DJane Fumarolo, ki bo

v sredo, 15.12. 2010 ob 20h v klubu Tiffany.

Svetovi-drugih

Zgodbe, objavljene v knjigi Svetovi drugih, so nastale na štirih istoimenskih delavnicah v Ljubljani, kjer smo se preizkušali v skupinskem pisanju feministične in kvirovske znanstvene fantastike. Zanimali so nas svetovi drugih, ki so zaznamovani s spolom, ker štrlijo iz povprečja »ženstvenih žensk« in »možatih moških«. Namesto usodnih vpisov v telo nam je znanstvena fantastika ponudila možnost igrivih opisov – in dali smo si duška.

Zgledovali smo se po nadrealistični igri Slastno trupelce in po stripovski improvizaciji. Vsak udeleženec je začel pisati svojo zgodbo in jo čez čas podal drugemu. Ta je napisano prebral in nadaljeval po svoje, zgodbe pa so krožile, dokler ni vsak prispeval k vsaki zgodbi. Tako je nastalo dvajset zgodbic, ki hočejo v svet – v kakšno kuhinjo ali kánon, pod kakšen bambusovec ali v spomin.

Na delavnicah so sodelovale/i: Špela Bibič, Tibor Bolha, Ana Grobler, Ida Hiršenfelder, Tea Hvala, Iva Kosmos, Vesna Lemaić, Dare Pejić, Maruša Meglič, Teja Oblak, Danijela Zajc in Matej.

Na predstavitvi bomo prebrali zgodbo ali dve, ogledali pa si boste lahko tudi razstavo kratkih stripovskih zgodb, ki so nastale na delavnicah skupinskega ustvarjanja stripov v Kulturnem centru Q novembra letos. Tudi v tem primeru so stripi krožili med udeleženci, ki so izbirali med različnimi tehnikami: »izreži in prilepi«, dodajanje besedila že obstoječim likovnim predlogam ipd.

Sledila bo totalno pokvirjena zabava z elektrik eklektik Djane Fumarolo.

Vabljeni, vabljene!

Več informacij najdete na spletni strani kluba Tiffany (ŠKUC-Kulturni center Q) in blogu Prepih.