Dogodki
LF krožek – Lezbični šik II.
8. 12. 2010
0

Lezbično-feministična univerza vabi na

Lezbično-feministični krožekv nedeljo, 12.12.2010, ob 20ih, v klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q).

laura-cottigham1

Zadnji decembrski krožek Lezbično-feministične univerze bomo zaključile z branjem drugega dela besedila Laure Cottingham »Lezbijke smo tako šik… da pravzaprav sploh nismo več lezbijke« (ŠKUC, Zbirka Vizibilija, Ljubljana, 2009). Preostale so nam še strani od 33 do 80.
Zgodbo o »lezbičnem izginjanju« bomo nadaljevale z analizo sodobnih lezbičnih reprezentacij v popularnih filmih in televizijskih nadaljevankah. Obravnavale bomo figuro lezbijke, ki se znotraj prevladujoče filmske naracije pogosto pojavlja zgolj zato, da lahko izgine, in sicer tako, da se heteroseksualizira, da je vržena v zapor, ali da umre. Poleg tega bomo govorile tudi o ignoriranju lezbištva s strani heteroseksualnih feministk in o samo-utišanju, samocenzuri ter nepriznavanju lastnega lezbištva slavnih žensk. Za konec bomo pretresle še »kloniranje lezbičnega videza« oziroma vizualno kodiranje nelezbičnih žensk kot lezbijk in se ob tem spraševale o možnih načinih zoperstavljanja tovrstnemu »lezbičnemu šiku«.

Krožek bo vodila Alenka Spacal.

Vabljene!

Lezbično-feministična univerza poudarja varen ženski prostor, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim. Dogodek podpira MOL – Urad za socialo.