Dogodki
LJUBIŠČE
11. 4. 2021
0

Zbirka zgodb z delavnic LGBTQ skupinskega trash pisanja

Pa jo_ga imamo! 😀

Knjižico zabavnih, odpiljenih, burnih, seksualno osvobojenih zgodb, žanrskih eksperimentov, pesnitev in besednih iznajdb!

Napisale_i smo jih na delavnicah skupinskega LGBTQ trash pisanja v klubu ŠKUC-Tiffany v letih 2010-2016. Pisanje v skupinicah je potekalo po nadrealističnem načelu “slastnega trupelca” in porodilo mnogo lezbičnih, nekaj gejevskih, kvirovskih in medvrstnih zgodb, ki se ne ozirajo na pravila, bonton in moralo. Sedaj lahko najboljše zgodbe lahko prebirate v sveže izdani knjižici!

Iz spremne besede:

“Z današnjega gledišča se mi zdijo te delavnice eden od iznajdljivih načinov, kako biti skupaj, kako oblikovati žive skupnosti, čeprav začasne. V njih pa se lahko med drugim zažene motor osvobajajoče subverzije z veliko potrošnjo domišljije in humorja. Takrat ognji ne dogorijo in se ne rodijo samuraji. Med izgorevanjem se rodi pastirica Jerica s svojimi ljubosumnimi purani, na vrata potrka vodoinštalaterka Julija in nezvesta Vlasta se popraska po kosmati zadnjici.”

Priporočamo, da jo prebirate skupaj, v družbi, tako v intimnih kotičkih domov kot na obljudenih javnih krajih 😀 Kje pa boste lahko dobile_i svoj izvod, vam še sporočimo.

Vabljene_i k potovanju po razburkanem svetu Ljubišča!

Lezbično-feministična univerza

Ljubljana, april 2021