Dogodki
Marčevske novice
5. 3. 2011
0

NOVICE:

1) V tokratni Tribuni s temo Prezrti spoli (15. februar 2011, 2. številka, 52. letnik) je izšel prispevek o Lezbično-feministični univerzi (str. 20). Lahko si ga preberete v elektronski različici časopisa.

2) 5. marec – prvi evropski dan enakega plačila.

Na strani Urada za enake možnosti so objavili, da Evropska komisija uvaja vseevropski dan enakega plačila, s katerim naj bi ozaveščala o razliki v zaslužkih med spoloma, ta znaša 17, 5 % v korist moških.

NAPOVEDI:

Od 8. do 11. marca bo na Metelkovi potekal 12. Mednarodni feministični in queer festival Rdeče zore. Letos je v programskem svetu Rdečih zor sodelovala tudi soustanoviteljica LFU-ja. V okviru festivala se bo predstavila produkcija članic Lezbično-feministične univerze na dogodku LFU – publiciramo!, in sicer 9. marca ob 19.00 uri v klubu Tiffany (Škuc-Kulturni center Q). Pogovarjale se bomo o dveh knjižnih publikacijah, o bibliografiji Lezbične, feministične in ženske študije ter Slovarju LGBTQ besed.

6. marca Zveza borcev NOB organizira prireditev ob mednarodnem Dnevu žena, in sicer ob 16.30 uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

7. marca bo potekala konferenca Odnosi vednosti: feminizmi, znanost, znanstvenice, in sicer ob 14. uri v veliki dvorani Fakultete za družbene vede. Konferenca se bo zaključila s koncertom ženskega zbora Kombinatke.

8. marca bo Mesto žensk v sodelovanju s Slovensko kinoteko pripravilo filmski program v počastitev 100. obletnice Dneva žena. Filmski projekciji: 18.00 in 21.00 uri.

24. marca bo ob 19.00 uri v Cankarjevem domu  literarni performans Znova Alma Karlin.

Od 23. do 30. marca si bo v okviru Festivala dokumentarnega filma v Cankarjevem domu mogoče ogledati filma Na spolnem bazarju in Prodali so me za 50 ovac.

Do 11. marca si je še mogoče v galeriji Photon ogledati razstavo Dokler naju smrt ne loči avtorice Katarine Radović. Na svojih fotografijah opozarja na vlogo in položaj ženske v (zahodni) kulturi.

Do 10. marca pa si je mogoče ogledati še videoinstalacijo Lifestream 2 – Sledi avtorice Jasne Hribernik v galeriji Vžigalica.

Marec je mednarodni mesec ženske zgodovine.

Vabljene!

Jela