Dogodki
Študijski krožek in glasbeni večer z izmenjevalnico
8. 9. 2011
1

Lezbično-feministična univerza

te vabi na študijski krožek in pogovorno-glasbeni večer z izmenjevalnico,

ki bo v sredo, 14.9.2011 od 19.00 naprej v ŠKUC-Kulturnem centru Q (klub Tiffany).

– Ob 19.00 – študijski krožek Lezbični antikapitalizem

Brale bomo članek »Queer anti-capitalism: What´s left of gay and lesbian liberation?«, prvi del,  str. 92 – 101 (Science & Society, 2005, 69(1): 92–112). Napisal ga je Alan Sears, izhaja pa iz izvrstne knjige kanadske teoreičarke Rosemary Hennessy – Profit and pleasure: Sexual identities in late capitalism (Verso, 2000).

Lezbično in gejevsko politiko od Stonewallskih uporov naprej Sears bere s pomočjo queer marksističnega feminizma. Razmeji lezbični in gejevski aktivizem, ki se usmerja v liberalizacijo pravic, antidiskriminacijo, produkcijo kulture, znanja in zabave, ki ustreza zaposlenim lezbijkam srednjega razreda, ter se ob tem se sprašuje, kako doseči in delati za potrebe prekernih lezbijk, brezposelnih, revnih, starejših, brez stanovanja, s periferije in imigrantk. Ponudi tudi ideje, ki bi lahko usmerjale prihodnji feminizem in aktivizem.

Ob tem bomo zasnovale časovno banko dela, ki bo delovala znotraj LFU. Ustvariti želimo ponudbo in povpraševanje dela glede na individualne veščine, izkušnje in znanje, ki se bo merilo na enoto časa in ne na vrsto. S projektom želimo spodbujati solidarnost, izmenjavo izkušenj in znanj ter delo kot vrednoto.

– Od 22.00 naprej – druženje ob bluesu in Lezbična izmenjevalnica

Lezbična izmenjevalnica: vabljena, da prineseš s sabo knjige, cedejke, slike, članke, obleke, filme, računalniške datoteke, piškote, sokove, orodje za popravilo kolesa in avta, znamke, nalepke, modelčke letal, seksualne igračke ali zanimive ideje, ki jih želi izmenjati in podeliti z drugimi. S projektom izmenjevalnice spodbujamo brezplačno deljenje in širjenje znanja ter dobrin.

Vabljene tudi na sproščeno druženje ob glasbi ameriške lezbične blues ustvarjalke Gaye Adegbalola in legendarnega ženskega blues benda Saffire – Uppity blues women.

Vabljene!

Za tekst pišite na naš e-mail naslov lezfemuniverza@gmail.com. Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen ženski prostor, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim.
Dogodke omogoča ŠKUC-Kulturni center Q(klub Tiffany) in MOL – Urad za socialo.

Dodaj odgovor

1 comment

  1. Popravek: če vam čas dopušča, preberite še drugi del članka!
    Se vidimo danes zvečer!