Trash delavnica lepljenk, brisank, kolažev
3. 4. 2015
0

Lezbično-feministična univerza vas

v torek, 14. aprila 2015 ob 20.00 uri vabi v klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q)

na delavnico trash lepljenk, brisank in kolažev.

V roke bomo vzele škarje, flomastre in se spravile na stare revije. Skupaj bomo rezale in lepile besede v nepredvidljive sklope, ustvarile bomo pesmi, kritične pankrtske zvrsti z vizualnimi podobami. Iz člankov bomo brisale heteronormativne in seksistične pomene in besedila sprevračale z lezbično feminističnimi vsebinami. Se spomnite svojih otroških kolažev? Zdaj se nam ponuja priložnost, da izrazimo vse, kar takrat nismo smele ali znale izraziti.

S sabo prinesite škarje in katerokoli staro revijo.

Vabljene!

Delavnica bo potekala v okviru programa, s katerim želimo obeležiti prve petletko delovanja Lezbično feministične univerze, ki jo praznujemo v letu 2015. Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen prostor za ženske in trans osebe, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim. Dogodek podpirata Mestna občina Ljubljana in ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany).

*na sliki kolaž pesnika Srečka Kosovela – “Kalejdoskop”, vir slike. Za navdih si lahko ogledate tudi kolaže in lepljenke pesnice Taje Kramberger iz njene nove pesniške zbirke “V tvojem objemu je prostor zame” (CSK, 2014), vir.

Dodaj odgovor