Adrienne Rich: O lažeh, skrivnostih in molku II.
12. 2. 2015
0

Lezbično-feministična univerza
vas v torek, 24. februarja 2015, ob 19.00, vabi v Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) na
bralni krožek Adrienne Rich: O lažeh, skrivnostih in molku II.

Adrienne Rich

Na drugem bralnem krožku iz cikla o Adrienne Rich bomo nadaljevale z branjem izbranih esejev iz knjige O lažeh, skrivnostih in molku (Založba ŠKUC, Lambda, 2003, prevod: Suzana Tratnik). Če smo se na prvem krožku osredotočile na klasična feministična vprašanja, se bomo tokrat posvetile poglavjem z bolj izpostavljeno lezbično perspektivo.

Adrienne Rich

Za prihodnji krožek si preberite naslednje eseje: »’Lezbijka v nas je tista …’ (1976)« (str. 187-190), »Delovni pogoji: skupni svet žensk (1976)« (str. 191-202) in »Pomen naše ljubezni do žensk moramo nenehno širiti (1977)« (str. 211-217).
Na drugem krožku bomo obravnavale pomen lezbičnega feminizma v sodobni družbi. Govorile bomo o procesih poimenovanja in definiranja lezbičnosti, o intenzivnem naboju besede lezbijka ter o različnih pojmovanjih, ki jih ima za same lezbijke. Pogovarjale se bomo o molku, ki obdaja lezbičnost v naši kulturi, o vsem neizrečenem in tudi neizrekljivem ter o (samo)identificiranju s pojmom lezbična umetnica.

Krožek bo vodila dr. Alenka Spacal.

Vabljene!

Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen prostor za ženske, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim. Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana in ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany).

Dodaj odgovor